Kosta Rika Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Kosta Rika Vatandaşlığı

KOSTA RİKA OTURMA İZNİ

Turist vizesi
Kosta Rika'ya seyahat etmek isteyen herkes turist vizesine ihtiyaç duymaz; bu, uyruğunuza, ziyaret amacınıza, ikamet ettiğiniz ülkeye ve kalış süresine bağlı olacaktır. Vize şartları, uluslararası anlaşmalara dayanmaktadır. Bununla birlikte, vize, Kosta Rika'ya girişi garanti etmez ve ABD'de olduğu gibi bu, varışta göçmenlik görevlisine bağlıdır.
Amerikalıların Kosta Rika'ya girmek için vizeye ihtiyaçları yok. Ancak, geçerli bir pasaport ve Kosta Rika'dan çıkmak için bir dönüş bileti olması gerekir. (Ya ülkenize dönmek ya da başka bir ülkeye gitmek için). ABD pasaportu, Kosta Rika'yı girdiğiniz günden itibaren en az bir gün geçerli olmalıdır.
2. Bir başka ülke vatandaşı olan vatandaşların, bir turist vizesi, mürettebat için vize ya da Amerika Birleşik Devletleri ya da Kanada'dan bir ticaret vizesi (birden çok giriş) olması durumunda, Kosta Rika'ya girmek için turist vizesine ihtiyaç duymazlar.
Not: Bu tür vize pasaporta damgalanmış olmalı ve en az 1 gün geçerli olmalıdır (Vizenin geçerliliği, vizenin geçerlilik süresinin üstünde olmayabilir ve 30 günden fazla olamaz).
3. Yabancının daimi ikametgahı, öğrenci vizesi, Birleşik Devletler'de veya Kanada'daki çalışma vizesi varsa, Kosta Rika'yı girmek için bir vizeye ihtiyaç duyulmaz. Buna ek olarak, ülkeye giriş tarihinden itibaren en az altı ay geçerli bir pasaport ve bir gidiş dönüş bileti olmalıdır.
Not 1: Bu vize türü pasaporta damgalanmış olmalı ve en az altı ay geçerli olmalıdır.
Not 2: Daimi ikamet edenlerin ikamet kartlarını (diğer bir deyişle yeşil kart), en az altı ay geçerli olması gerekir. Not 3: Bir pasaport, mülteci statüsü, şartlı tahliye ya da çalışma kartlarına damgalanmış delil olarak kabul edilmemektedir. Bulunduğunuz yargı alanınızın Konsolosluğunda bir turist vizesine ihtiyacınız olup olmadığını öğrenmeniz gerekir.
4. Yukarıdaki koşulların hiçbirini yerine getirmeyen yabancılar için, turist vizesi uyruklarına bağlı olacak ve yargı yetkisinin Konsolosluğuna başvuracaktır.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Kosta Rika Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Kosta Rika Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Kosta Rika vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Kanun Bilgilendirmesi
Kosta Rika'nın göçmenlik kanunları 2010'da değişse de, muhtemel sakinlere geniş seçenek yelpazesi sunuyorlar. Oturma izniniz hakkında derhal bir karar vermek zorunda değilsiniz. Turist vizenizi gerektiği gibi "sınır işleri" yaparak yenileyebilirsiniz. Ancak, uzun vadede Kosta Rika'da yaşamak istiyorsanız, konut aramak en iyisidir. İşte daha popüler vize seçeneklerinden bazıları:
Pensionado Programı: Bu, devlet öğretmenlerinin emeklilikleri, Sosyal Güvenlik vb. Gibi büyük bir varlık olarak tanınan bir kaynaktan ömür boyu uygulanan bir emekli maaşı ile ayda en az 1000 $ aylık gelirinizin olduğunu ispat gerektirir. 401K ve IRA planları kabul edilmemektedir .
Bazı yıllık ödemeler geçerli olabilir. emekli aylığı. Kosta Rika'da bir çalışan olarak çalışamazsınız, ancak bir şirkete sahip olabilirsiniz ve bunun üzerinden temettü alabilirsiniz. Rentista Programı sabit emeklilik geliri olmayan kişiler içindir. Bu, en az iki yıl boyunca aylık 2,500 dolarlık kanıt ya da göçmenlik makamları tarafından onaylanan bir Kosta Rika bankasında 60,000 dolarlık bir para yatırma belgesi istiyor.
Kosta Rika'da bir işyerinde veya ticari veya konutta (eviniz de dahil olmak üzere) en az 200.000 $ yatırım yapmak istiyorsanız, yalnızca yatırımcılara uygulanan, aileleri için geçerli olmayan Inversionista Programı kapsamında bir mukim olabilirsiniz.
Vize İçin Nasıl Başvurulur?
İkamet başvuruları, Kamu Güvenlik ve Polis Bakanlığının (Ministerio de Gobernacion, Policia y Seguridad Publica) yönettiği, Kosta Rika Göçmenlik Departmanı (Direccion General de Migracion Extranjeria) tarafından işlenir. Tüm ikamet başvuruları, menşe ülkenize, yerel konsolosunuza veya doğrudan San Jose Göçmenlik Departmanı ile yapılmalıdır. Özellikle İspanyolca konuşamıyorsanız, ikamet başvurunuzu yapmak için Kosta Rika'da bir avukat tutmanız da önerilir. Göçmenlik Departmanı "doğrudan bir yatırım veya dolaylı yatırım şeklinde Kosta Rika vatandaşları için finansal bir fayda sağlayacağını ve istihdam yaratılmasına katkıda bulunacaklarını ispatlayabilecek başvuruları destekliyor. "Doğrudan" yatırım, doğrudan yatırımcıları ve girişimciler "dolaylı" yatırım ise Pensionado ve Rentista vizelerine karşılık gelir.
Kosta Rika'da Konutun Korunması Süreci
Tek başına ikamet işlemini yapmak mümkündür. Ancak özellikle sürece İspanyolca bilmiyorsanız süreci yönlendirmek için saygın bir Kosta Rika avukat tutmanız önerilir. Görüştüğünüz devlet görevlilerinin çoğu İngilizce konuşamayacak. Artı, avukatlar süreci iyi bilir ve eksik belgeler veya diğer sorunlar yüzünden gereksiz gecikmelerden kaçınmanıza yardımcı olur.
Bir avukat tutma bedeli kişi başı 600 - 2000 dolar arasındadır. Daha ucuz her zaman daha iyi değildir. Ve bir ücret karşılığı süreç boyunca sizi çağıracak olan avukat olmayan "düzelticilere" karşı dikkatli olun. Ancak avukatlar sadece çevirmenler değildir. Belgeleri doğru insanlara çevirmek için sizi doğru devlet dairelerine götürürler. Hükümet komplekslerini her yerde hatlarla yayılan bu büyük bir artı olabilir. Avukatlar, göçmenlik bürosunda beklemeksizin özel bir pencere bile var.
Başvuru ücreti ödemeleri, çevirmenlere ve avukatlara (bazı belgeleri hala belgelendirmesi gereken kişiler için) ödemede bulunmak için başvuran başına 400 doları aşan kendi masraflarınız üzerine yapmanız.
Bir avukat tutsanız da çalışsın, sabır anahtardır. Göçmenlik büroları kalabalık ve yetkililer fazla çalışıyor. Uzun bekleme süreleri vardır. Bir hükümet ofisine her ziyaretinizde, oraya erken geldiğinizden emin olun.
Gerekli belgeler
ABD'den ayrılmadan önce gerekli tüm belgeleri toplamanız önemlidir. Birçoğu yurtdışından posta ile bilgi almakta zorlanacaktır. Pensionado ikamet listesidir:
Oturmayı niçin aradığınızı açıklayan bir mektup, ayrıca uyruk, meslek, yaş ve evlilik durumu gibi kişisel ayrıntılar. (Kendiniz başvuruyorsanız bile doldurabileceğiniz bir şablon için bir avukat isteyin).
Göçmenlik bürosundan başvuru formu.
Başvurunuz için Banco de Costa Rica'daki devlet hesabına para yatırdığınızı gösteren bir makbuz. Ülke dışından başvuruyorsanız miktar 50 $, turist vizesiz başvuru yaparsanız 250 $ olacaktır.
İki pasaport fotoğrafı (her halükarda, en az sekiz tane getirin).
Ministereo de Seguridad Publica (Kamu Güvenliği Bakanlığı) tarafından parmak izinin kanıtı.
Kosta Rika'daki ülkenizin elçiliğine kayıt belgesi.
Doğum belgesi, apostille.
Evli iseniz ve siz ve eşiniz için ikamet izni için başvuruyorsanız, evlilik sertifikanızın da bir apostille olması gerekir. Bir apostil, genellikle ev devletinizin Dışişleri Bakanlığından, belgenin geçerli olduğunu onaylayan özel bir damgadır. Damgalanacak belgenizdeki gönderimle ilgili ayrıntılar için belgelerinizin bulunduğu Devlet Departmanı ile iletişime geçin. Apostiller, bir belge düzenlenen aynı ülkeden gelmelidir. Dolayısıyla, örneğin evlendiğinizden farklı bir devlette doğmuş olsaydınız, bu belgelerin, bulundukları yer ile aynı devlet olması gerekmeyen kendi çıkarılan devletler tarafından apostillendirildiğinden emin olmanız gerekir. Kanada apostilles çıkarmıyor. Dolayısıyla Kanadalılar belgelerini hükümet, özellikle Dışişleri Bakanlığı tarafından doğrulanmalıdır.
Polis kaydı, apostille birlikte (temiz bir sabıka belgesine sahip değilseniz, başvurunuz reddedilebilir)
Sosyal Güvenlik'den veya diğer hükümet garantili emekliliğinden en az 1.000 dolar kazandığınızı gösteren sertifikalı belge.
Tüm bu belgelere sahip olmak, ülkenizi Kosta Rika için terk etmeden önce sürecin sorunsuz gitmesine yardımcı olacaktır.
Diğer kategorilerin listesi benzerdir. Resmi hükümet göçmenlik ofisi web sitesinde her tür ikametgah şartını inceleyebilirsiniz (web sitesi İspanyolca'dır ancak tek resmi liste budur).
İngilizce dilinde, gurbetçilerin "uzmanları" tarafından işletilen, sitenin tüm gereksinimleri olmadan birçok site bulunmaktadır. Ingilizce olarak sadece iki site doğru bilgiye sahip olmaya yakın: ABD Büyükelçiliği ve Kosta Rika Sakinleri Derneği. ARCR ayrıca önerilen avukatların bir listesini tutar ve bir ücret karşılığında başvuru sürecinde size yardımcı olur. Bulunduğunuz ülkenin elçiliği ikamet işleminde yardımcı olmaz.
Başvuru yaptıktan sonra, avukatınız durumu takip eder, ancak başvurunuzu online olarak göçmenlik departmanı web sitesinde kontrol edebilirsiniz. Onay, uygulama türüne ve o sırada göç departmanının ne kadar meşgul olduğuna bağlı olarak, dört aydan bir yıla kadar sürebilir.
Beklerken kendi ülkenize dönebilir veya turist vizenizi yenilemek için her 90 günde bir ayrılmanıza gerek kalmadan Kosta Rika'da kalabilirsiniz. Bekleyen oturma iznine sahip olmak bu gerekliliği ortadan kaldırır. Bununla birlikte, yabancı sürücü belgeniz yalnızca bir seferde 90 gün boyunca geçerlidir. Kosta Rika'da kullanıyorsanız, yabancı lisansınızı kullanmak için izninizi yenilemek için 90 günde bir çıkıp ülkeye tekrar giriş yapmanız gerekir. Bir kez ikamet ederseniz, bir Kosta Rika ehliyetine başvurabilirsiniz.


Kosta Rika vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Bu bölüm, şu an yurttaş olma şartlarını ve zaman kısıtlamalarını karşılayan sakinler içindir.
Birçok kategorinin vatandaşlığa kabul süreci çok benzerdir. Vatandaşlığa kavuşmak için bir mukim, Seçim ve Vazgeçme Ofisi'ni ziyaret etmelidir. Calle 15'de bulunan Yüksek Seçim Mahkemesinin Sivil Kayıt Şubesi Avenidas 13:00 ile 15:00 arasında açıktır. Çoğu ülkede mukim ülke vatandaşlığını bırakmak zorunda değildir, Kosta Rika kanunları her ikisine de izin vermektedir.
Pensionado, rentista ve inversionista kategorilerinden kalıcı sakinler aşağıdaki şartları yerine getirerek Kosta Rika vatandaşlığına kavuşabilirler:
Başvuranı bilme zamanını, davranışlarını ve ekonomik durumlarını beyan eden 2 tanık sunun.
Geçerli bir pasaport sunun ve residency bond'unuz yürürlüğe girmiş olmalıdır.
Gelirinizi gösterme veya başvuru sahibinin burada yaşamak için ekonomik olanaklara sahip olması. Bu maaş, banka hesapları, emeklilik aylığı vb. Olabilir.
Çıkışları ve Kosta Rika girişlerini gösteren Göçmenlik Bilgisayar Departmanından bir sertifika. Bu, isteğin yapıldığı günden itibaren Kosta Rika'ya yapılan ilk girişten itibaren.
Diğer Latin Amerika ülkelerinden sakinlerin en az beş tam yıl veya 1825 gün boyunca Kosta Rika'da ikamet ettiklerini göstermeleri gerekiyor.
Diğer ülkelerden yabancı uyruklular için, Kosta Rika'da ikamet eden veya en azından toplam 7 günün en az 7 yılını göstermeleri gerekir.
Daimi sakinler ve inversionista sakinleri için, Göçmenlik Ulusal Konseyi'nden, ebeveynlerinin adlarını, doğum tarihlerini ve yerlerini ve göç ile mevcut durumlarını gösteren bir belgeye ihtiyaç duyarlar. Emeklilik ve emeklilik sigortacısı için, Kosta Rika Turizm Enstitüsü'nden (BİT) aynı belgeye ihtiyaçları var.
Kosta Rika coğrafyasında Genel Eğitim Bölümü, genel tarih ve İspanyolca dil sınavıyla yazılı bir test yapın. Genellikle yılda 4 test periyodu vardır.
Vatandaşlığa alma, yurtdışında yaşayanların yedi yıldır ikamet etmesinden veya bir vatandaşla evlenip Kosta Rika'da iki yıldır yaşamaktan sonra sahip oldukları bir seçenektir. Kosta Rika vatandaşlığına bir yararı, ikamet yerinden farklı olarak, gerçekten kalıcı olmasıdır. Vatandaşlığın devam etmekte olan tek şartı ölmek değil.
Teorik olarak, ikamet eden yabancılar aslında Kosta Rika'da yaşamalıdır veya ikametlerini kaybetme riski taşımamalıdır. Geçici sakinler, kategoriye göre değişen sıkı gerekliliklere tabidir. Daimi ikamet edenlerin sadece iki yılda bir kez ülkede olmaları gerekiyor. Pratikte bir cedula akımını muhafaza etmek gereklidir. Bunu yapmak, cedula yenileme ücretlerini ödemeyi ve ulusal sağlık bakım sistemine aylık ödemeler yapmayı gerektirir.
Vatandaşlar kendi gönüllü sağlık politikalarını ödemediği için yaptırımlarla karşı karşıya kalabilmelerine rağmen kayıt yaptırmaları gerekmez. Birçoğu gönüllü sisteme kaydolmaz çünkü otomatik olarak maaş vergi katkılarıyla karşılanır. Bununla birlikte, kayıtlı bir gönüllü kapsamı geri getirilemez. Bu nedenle, başlangıçta sisteme kaydolan ve daha sonra bir vatandaş olan bir mukim, devre dışı bırakma seçeneğine sahip değildir.
Ancak, yeni kurallarla vatandaşlık, Birleşik Devletler'e geri dönmeyi veya üçüncü bir ülkeye gitmeyi düşündüğünüz zaman daha cazip hale geliyor. Eşin Amerika Birleşik Devletleri'nde anlaşması kaydıyla, iş fırsatını takip etmek veya çocuklarınızı yetiştirmek istiyorsanız bu durum geçerli olabilir. Uzun süreler geçirmek, ailenin yanında yaşamak veya ABD'de ani bir tıbbi ihtiyaç ile uğraşmak isteyen emekliler için de güzel.
Az bilinen kural, gönüllü sağlık kapsamı iptal edilemez olmakla birlikte, ulusal bölgenin sınırları dışındaki dönemlerde askıya alınabilir. Önceden bir "trami" gereklidir, ancak nispeten kolaydır. Vatandaşlar, kural gereği daha fazla esneklikten yararlanmaktadır, çünkü uzun yıllar Kosta Rika'nın dışında kalabilirler ve vatandaşlıklarını kaybetme riski taşımayacaklardır. Yeni göçmenlik yasası uyarınca daimi ikamet etmenin bu seçeneği kullanmasına izin verilmeyeceği belli değil. Vatandaşlar için Cedulas da on yıl geçerlidir ve değiştirme veya yenileme ücreti yoktur.


Kosta Rika'da yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 300,226.85 ₡
Daire (1 yatak odası) Merkez dışı 212.043.81 ₡
Şehir Merkezinde Daire (3 yatak odası) 515,159.14 ₡
Daire (3 yatak odası) merkez dışı 401.559.98 ₡
Şehir Merkezinde Daire Satın Almak İçin Metrekare Fiyat 862,198.20 ₡
Metre Kare başına fiyat Daire merkez dışında 624.274.82 ₡
Maaşlar Ve Finansman
Ortalama Aylık Net Maaş (Vergi Sonu) 478.206.34 ₡
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, Sabit Faiz Oranı 10.2
Nerede Yaşamalı ?
3.000 ila 5.000 feet yüksekliğe ulaşan Central Valley, yabancı emeklilerin çoğunluğunun yerleştiği Kosta Rika'nın bölgesi. Günler sıcaktır ve akşamları çok keyiflidir. Gündüz 80 F'lerin ortasında yükselmez ve geceleri 60'lara iner.
Bulunduğunuz yükseklikte, sıcaklıklar daha serindir. Çevredeki dağların, vadilerin, kahve tarlalarının ve pitoresk köylerin manzaraları için can atabilirsiniz. Vadide gurbetçilerin sanat galerilerine, el sanatları dükkanlarına, butiklerine, barlarına, restoranlarına, konserlerine ve açık dış pazarlara açılmaları hoşunuza gidiyor. Feria ya da haftalık çiftçilerin pazarı gezisi gerçek bir muamele. Oradan taze ürünler, et, balık, kahve ve daha fazlasını satın alabilirsiniz. Ve tipik bir çift yaklaşık 30 dolara haftalar boyunca buzdolabını doldurabilir.
Kosta Rika'nın Arenal bölgesinde, Northern Highlands bölgesindeki başkentin yaklaşık üç saatinde Arenal Gölü'nü ve Nuevo Arenal ve Tilaran'ın büyüleyici köylerini bulacaksınız. Burada gurbetçiler, göl kıyısından yükselen yeşil tepelerde yerleşmişlerdir. Sessiz ve muhteşem manzarası var. Restoranlar, sanat galerileri, kafeler ve daha fazlası, göl kıyısına sarılacak dar iki arazi yolunu çiziyor. Gölün kendisi, 33 kilometrekarelik bir alanın hemen hemen tekne trafiğinden uzak olduğu görülüyor (tekne sahibi olmanız halinde birkaç küçük marina ve tekne rampası var). Ve kırsal ve pastoral bir ortam. Burada büyüyen ve aktif bir göçmen topluluğu var.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın